screen

SZÜLŐ-CSECSEMŐ ÉS KISGYERMEK KONZULTÁCIÓ

0-3 éves korú gyermekek állapot- és viselkedésszabályozási nehézségeinek megoldását segítő, kisgyermekes családok támogatására kifejlesztett, tudományosan megalapozott módszer

Kérdések és válaszok a konzultációról

Mi az a szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció?

A szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció tőlünk nyugatabbra már több, mint 20 éve elérhető a kisgyermekes családok számára, de Magyarországon még csak néhány éve létező lehetőség.

Röviden megfogalmazva: a konzultáció a csecsemő- és kisgyermekkorban előforduló, testi okokkal nem vagy csak részben magyarázható nehézségek, problémák megelőzésében és megoldásában segít. Csecsemőkorban ezek leginkább az evés, etetés, gyarapodás, az alvás, valamint a sírás, nyűgösködés területét érintik, majd kisgyermekkorban ezek mellé társulhat sokféle egyéb, a szülők és az egész család számára gondot okozó jelenség, mint például a "hiszti", dacosság, agresszió, testvérféltékenység, székletvisszatartás, szobatisztasági bonyodalmak, napirendi problémák, túlzott nyugtalanság és még számos viselkedés- és érzelemszabályozási nehézség, amelyek igencsak megnehezíthetik a hétköznapokat.

A konzultáció során arra törekszünk, hogy egy olyan családi harmónia teremtődjön meg, illetve álljon újra helyre, amellyel minden családtag elégedett, és amelyben benne van a továbbfejlődés lehetősége. Célunk, hogy a kapcsolatok helyreállításával megelőzhessük későbbi pszichoszomatikus betegségek, viselkedészavarok kialakulását a gyermekekben. Tesszük mindezt az egyes családokra egyénileg szabott módszerekkel dolgozva, egy elfogadó, megértő légkörben, ahol minden családtag félelem nélkül elmondhatja a saját véleményét, gondolatait.

Copyright: 2019. Bánkiné Révész Adrienn